inlagg

Behöver du ett nytt inlägg efter din fot?

Företag - privat -

Stålhätta - fotboll - vardags - gym & löpning

Individuellt anpassade fotinlägg som håller flera år

Utprovning, anpassning med värmemaskin.

Klar att ta med direkt

Flyttbara mellan olika skor.

Ta med de skor du önskar använda innersulan i.

 Du får fotinläggen med dig direkt.

Gjutet inlägg gör det möjligt att få optimalt INDIVIDUELLT stöd till dina fötter. Sulan ger bättre balans, ökad komfort och förebygger skador. Ange skostorlek i samband med bokningen.

Ökad stabilitet

Fotinläggen både förebygger och reducerar smärta i fötter, hälar, underben, knä, höft och rygg.


Den djupa hälkoppen ger ökad stabilitet och kontroll för hälen. Stötabsorberingen minimerar kraften ifrån hälen och upp i benet. Foten stabiliseras i sin neutrala position och ger stöd längs medial sida. Detta utan att "låsa" foten och förhindra fotens naturliga rörelse av pronation och supination.


Positiva effekter

Med fotinlägg undgår du för stor rotation i fötter och ben, och reducerar därmed risker för skada och smärta som kan fortplanta sig långt upp i kroppen.


Fotinläggen har mycket positiva effekter på hälsmärta, ömma fötter, främre underbensrotation, inåtrotation av underbenet, knäsmärta, inåtrotation av låret, höftsmärta, muskulär obalans i bäckenregionen, ländryggsmärta, smärta i ryggen, halgus valgus, plantar faschit, Mortons syndrom, hopparknä, benhinneproblem etc.Förebyggande och behandlande

Inläggen kan användas både som förebyggande och behandlande. Ofta är vi inte skapta med ett "perfekt" fotvalv och behöver då få rätt stöttning för att inte felbelasta knä och rygg. Inläggen är sedan flyttbara mellan olika skor och kan med fördel användas dagligen.


Under de senaste året har det gjorts en stor undersökning på företag men väldigt bra effekter. Anställda som står och går till stor del av sin arbetstid har utvärderat effekten av att ha formgjutna inlägg i sina skor. Man har bland annat upplevt mindre trötthet i fötter ben och rygg, minskad smärta, mindre ömma fötter samt att det upplevs skonsamt för knäna.